Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az oktatás- és kultuszpolitikáról lenne pár gondolatom
  2013-09-03 16:27:15, kedd
 
   
  2005-ben Orbán Viktor megnyitotta a Nemzeti Konzultációs Irodát, a budapesti Madách tér 3. sz. alatt, ahol az általa létrehozott Nemzeti Konzultációs Testületbe meghívott - nemzetközi szaktekintélynek számító személyiségek fogadták az embereket. Kik is vállalták azt a nagyon fontos feladatot, hogy egy megadott helyen és időpontban leülnek egy-asztalhoz a néphez tartozókkal ,,konzultálni"?


ABC-sorrendben kezdeném Dr. Finta József építésszel bővebben:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Finta_J%C3%B3zsef


Dr. Hoffmann Rózsa következik a sorban, aki 1948-ban született (Bajnai Rózsaként) Balatonfüreden, és aki szintén Budapesten végezte tanulmányait.
Az ELTE-BTK-n szerzett - francia-orosz szakos - középiskolai tanári diplomát 1971-ben. Doktori fokozatot 1985-ben ért el. 1995-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar Tanárképző Intézetének intézetvezető egyetemi docense lett. 2003 ősze óta a Mester és Tanítvány című pedagógiai folyóirat főszerkesztője. Tudományos munkásságát fordítóként kezdte és első írásait a '80-as évek elején a Szovjet Irodalom című folyóirat közölte. Pl. neki köszönhetően vált magyarul is olvashatóvá Jurij Guszev: ,,A szocialista forradalom korának irodalma" című műve. Később, az akkoriban (1991) liberálisnak számító Magyar Hírlapban a saját gondolatait közli ,,Piacgazdaságot a tanárképzésben" címmel.
Közéleti tevékenységének köszönhette, hogy Orbán Viktor meghívta a Testületbe.
Politikai pályafutását a rendszerváltozás előtt, a Magyar Szocialista Munkáspártban kezdte. 1988-ban lépett ki. 2003 óta a Fidesz Magyar Polgári Szövetség tagja, 2009-ben a Kulturális Tagozat elnöke lett. 2006-tól országgyűlési képviselő a KDNP-frakcióban. Bővebben itt olvashatunk róla:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Hoffmann_R%C3%B3zsa


Prof. Dr. Iván László,
Bővebben: http://hu.wikipedia.org/wiki/Iv%C3%A1n_L%C3%A1szl%C3%B3

Jókai Anna,
http://hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3kai_Anna

Prof. Dr. Náray-Szabó Gábor, bővebben itt olvashatunk róla: http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1ray-Szab%C3%B3_G%C3%A1bor

Dr. Pozsgay Imre. http://hu.wikipedia.org/wiki/Pozsgay_Imre

Dr. Schöpflin György

Prof. Dr. Tulassay Tivadar: http://hu.wikipedia.org/wiki/Tulassay_Tivadar


A felsorolásból is kitűnik, hogy a Nemzeti Konzultációs Testületbe - nemzetközileg is elismerést szerzett, nagy tudású - embereket hívott meg Orbán Viktor. Ők mindannyian ,,letettek már valamit a nemzet asztalára".
Ennek tudtával, bizton számíthatott a volt (és leendő) miniszterelnök arra, hogy az akkori magyarországi lakosság (nép) mindenféle állapotjának pontos felmérése meg fog történni. Majd - az így kapott információk alapján - egy reális jövőkép- és nemzeti program is el fog készülni.
Özönlött is a nép panaszáradatával a konzultációs irodába. Tanúsíthatom, hiszen én is jelentkeztem Iván professzorhoz, Jókai Anna íróhoz és Pozsgay Imréhez, kikhez előre be kellett jelentkezni interneten. Majd, amikor megjelentem az egyeztetett időpontban, mégsem került rám a sor.

Megértettem, hogy senki nem akart a nép problémáival foglalkozni és így az orvoslás is elmaradt - bizony!

Aggódtam, mert tudtam, hogy az 1998-tól a 2005-ig eltelt hét évben a nehézsorsúak helyzete egyre tragikusabb lett... és ráadásul, már kezdett oka-fogyottá válni az én témafelvetésem a Vendégkönyvben is. Hiszen, addigra kihalt egy egész nemzedék... Velük teltek meg a temetők 1990 után - tragikus hirtelenséggel. Kilencvenes-nyolcvanas nénikék, bácsikák temették negyvenes-ötvenes fiaikat, lányaikat...
Senki, de senki nem akarta meghallani ennek tragédiáját!
Mert ez azt jelenti, hogy az unokák úgy fognak fölnőni - ha egyáltalán megszületnek - hogy fogalmuk nem lesz arról, milyen is egy nagymama, vagy nagypapa... meg minden, ami azzal jár, hogy rokonok szeretet-közösségében alapíthat családot és élhetné le életidejét. Bizony, mondom: ehelyett, rokonok nélküli életre (szingliségre) kárhoztatjuk utódainkat.
Azért is aggódtam, mert a Fidesz azzal a szlogennel kampányolt, hogy:
,,Szavazz a VÁLTOZÁSRA!"
Akkor sem és azóta sem árulta el nekem senki, hogyan a csudában szavazzon bárki egy elképzelhetetlenül ISMERETLEN VÁLTOZÁSRA?
Ami még ennél is fontosabb: hogyan változzon szegény kis magyar átlagpolgár, ha a ,,hogyan"-ról, még a vezetőinek sincs semmiféle határozott elképzelése?

Ráadásul, a magukat szocialistának hazudók és a velük PAKTUMOT kötők http://furaila.xfree.hu/212714 voltak az elsők, akik PIACOSÍTOTTÁK az OKTATÁS-t és a KULTÚRA-t - kirekesztve ezzel pont azt a réteget a kulturálódásból és az -oktatásból -felnőttképzésből, amelyiket ,,munkás-paraszt" státuszban ért a rendszerváltozás.


Itt szeretnék visszautalni Hoffmann Rózsára, a Nemzeti Konzultációs Testület egyik tagjára, aki szintén az oktatás piacosításának szükségességéről cikkezett a rendszerváltozásban.

Ők: a '80-as évek munkásai, az un. szocializmus idején, a társadalom peremére lettek kontra-szelektálva.
Mert, arra senki nem akar emlékezni, hogy az 1980-as munkás-parasztja nem azonos azokkal, akik 1945 után megvalósították a proletárdiktatúrát. Hanem, bizony, sokkal inkább azonosak azokkal, akiken megvalósult az! Hiszen, a fényes-szelek munkás-paraszt nemzedékének felemelésével egy-időben megtörtént azok ,,felhozása" is, akik többnyire nem véletlenül voltak ,,alul". Belőlük, a ,,felhozottakból" lett az a gátlástalan - politikailag teljesen elvtelen módon - a hatalmat feltétel nélkül kiszolgáló réteg, amelyik segítségével diktatúrává lehetett változtatni a szocializmust.
Ennek a politikai diktatúrának volt ,,köszönhető" az a helycserés támadás, amivel 1945 utáni, de legfőképpen 1956 utáni évtizedekben helyet cserélt a munkás-parasztsággal.

Hogy ez mekkora probléma, valóságos paradoxon volt, bizonyítja, hogy a szocialisták rendszerváltozás utáni, egyik oktatási minisztere: Báthory Zoltán is ezt a problémát taglalja a
"Tanulók, iskolák, különbségek (Egy differenciális tanuláselmélet vázlata)"
című könyvében. Megjelent: 1992-ben a Tankönyv Kiadónál.

Báthory Zoltán olyan statisztikai adatokra hivatkozik ebben, a mások munkáját is összegző könyvében, melyek azt bizonyítják, hogy az 1980-as évek szakmunkás rétegének gyermekei teljesítenek a legrosszabbul az iskolákban. A továbbtanulási arányuk egyre kisebb... Az okokat "kutatva" megállapítják a szerzők: a szegénységgel, az egzisztenciálisan halmozott hátrányos helyzettel magyarázhatók az "alul teljesítések" (vagyis: képességeik szerint többre lennének képesek).
Ez a tény egy másik, politikai ellentmondásra hívta fel a figyelmet, ami miatt - több írásomban is - fel kellett tennem régi-új kompetenséknek a nagy KÉRDÉST:
- ,,Hogyan lehetséges, hogy a Magyar Népköztársaságban, az uralkodó osztálynak kikiáltott munkásosztályhoz tartozó népesség volt az 1980-as években a legszegényebb?"


Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendszerváltozás, szükségességéről, panaszáradatával, szaktekintélynek, munkásosztályhoz, felnőttképzésből, megvalósították, kulturálódásból, tevékenységének, miniszterelnök, balatonfüreden, differenciális, továbbtanulási, tanuláselmélet, felhozottakból, vendégkönyvben, tanárképzésben, piacgazdaságot, főszerkesztője, hirtelenséggel, szocialistának, témafelvetésem, piacosításának, kompetenséknek, ellentmondásra, felemelésével, magyarázhatók, országgyűlési, professzorhoz, személyiségek, intézetvezető, szocializmust, piacosították, magyarországi, parasztsággal, munkáspártban, budapesti Madách, általa létrehozott, nagyon fontos, megadott helyen, néphez tartozókkal, szocialista forradalom, saját gondolatait, rendszerváltozás előtt, nemzet asztalára”, akkori magyarországi, reális jövőkép-, konzultációs irodába, egyeztetett időpontban, 2005-ig eltelt, nehézsorsúak helyzete, egész nemzedék…, Orbán Viktor, Nemzeti Konzultációs Irodát, Nemzeti Konzultációs Testületbe, Finta József, Hoffmann Rózsa, Bajnai Rózsaként, Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar Tanárképző Intézetének, Szovjet Irodalom, Jurij Guszev, Magyar Hírlapban, Magyar Szocialista Munkáspártban, Fidesz Magyar Polgári Szövetség, Kulturális Tagozat, Iván László, Jókai Anna, Náray-Szabó Gábor, Pozsgay Imre, Schöpflin György, Tulassay Tivadar, Pozsgay Imréhez, ISMERETLEN VÁLTOZÁSRA, Hoffmann Rózsára, Nemzeti Konzultációs Testület, Báthory Zoltán, Tankönyv Kiadónál, Magyar Népköztársaságban, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Maradék idő  Jó éjt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Gondolatok az életről és szere...  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Naplemente  A Gömb  Ahogy emelkedik a rezgés...  Paul David Tripp Április 24  William Shakespeare idézet  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Az embernek a társa: hiányzik.  Föld napja április 22  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Az elfogadásnak...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  A keserű igazság  Semmit ne higgy el  Környezetvédelem  Tehetségtelen gyerek nincs.  Különös!  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Ma  William Shakespeare idézet  Messziről jött ember  Esti kép  Környezetvédelem  A föld szépségéért  Nagyon furcsa szeretni valakit...  A végzet az  Minden gyerek jó.  Az idő elsodorja létezésünk 
Bejegyzés Címkék
budapesti Madách, általa létrehozott, nagyon fontos, megadott helyen, néphez tartozókkal, szocialista forradalom, saját gondolatait, rendszerváltozás előtt, nemzet asztalára&#8221, akkori magyarországi, reális jövőkép-, konzultációs irodába, egyeztetett időpontban, 2005-ig eltelt, nehézsorsúak helyzete, egész nemzedék&#8230, temetők 1990, szlogennel kampányolt, csudában szavazzon, vezetőinek sincs, magukat szocialistának, velük PAKTUMOT, -oktatásból -felnőttképzésből, oktatás piacosításának, társadalom peremére, 1980-as munkás-parasztja, fényes-szelek munkás-paraszt, hatalmat feltétel, politikai diktatúrának, szocialisták rendszerváltozás, problémát taglalja, differenciális tanuláselmélet, mások munkáját, 1980-as évek, továbbtanulási arányuk, egzisztenciálisan halmozott, nagy KÉRDÉST, uralkodó osztálynak, 1980-as években, rendszerváltozás, szükségességéről, panaszáradatával, szaktekintélynek, munkásosztályhoz, felnőttképzésből, megvalósították, kulturálódásból, tevékenységének, miniszterelnök, balatonfüreden, differenciális, továbbtanulási, tanuláselmélet, felhozottakból, vendégkönyvben, tanárképzésben, piacgazdaságot, főszerkesztője, hirtelenséggel, szocialistának, témafelvetésem, piacosításának, kompetenséknek, ellentmondásra, felemelésével, magyarázhatók, országgyűlési, professzorhoz, személyiségek, intézetvezető, szocializmust, piacosították, magyarországi, parasztsággal, munkáspártban, legszegényebb, felsorolásból, legrosszabbul, nemzetközileg, szegénységgel, megállapítják, kárhoztatjuk, állapotjának, pályafutását, szocialisták, teljesítések, középiskolai, konzultációs, szingliségre, köszönhetően, tanulmányait, diktatúrának, segítségével, liberálisnak, közösségében, évtizedekben, visszautalni, megszületnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1870
  • e Hét: 7378
  • e Hónap: 15982
  • e Év: 51923
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.